След продължително боледуване почина иконом Иван Стойков Георгиев

Сливенска Митрополия
04.05.2017 / 08:59

СКРЪБНА ВЕСТ

 

Сливенска Митрополия известява на клира и православните християни от Сливенска епархия, че на 03 май, 2017 година след продължително боледуване ПОЧИНА

ИКОНОМ

ИВАН СТОЙКОВ ГЕОРГИЕВ

енорийски свещеник при църквата „ Св. Рождество Богородично” в гр. Поморие

на 51 години

Иконом Иван Стойков Георгиев е роден на 13 юни , 1965 година в гр. Сливен. Завършил е Софийската духовна семинария „ Св. Иван Рилски” в Черепишкия манастир и Богословския факултет на Шуменския Университет „ Епископ Константин Преславски”.

Ръкоположен е за дякон на 06. 12. 1990 година, а за свещеник на 02. 02. 1991 година. В това му качество той е бил енорийски свещеник при църквите „ Св. Димитър” гр. Сливен, „ Св. Димитър” гр. Елхово, а от 2002 година е енорийски свещеник при църквата „ Св. Рождество Богородично” в гр. Поморие и председател на църковното настоятелство при тази църква.

Роден и израснал в православно християнско семейство иконом Иван Стойков имаше голяма вяра в Бога и през целия си съзнателен живот бе отдаден в служение на Българската православна църква и в частност на Сливенска епархия. Където и да го призоваваше дългът той с похвално усърдие изпълняваше задълженията си на църковник и свещенослужител.

Отец Иван беше един от главните инициатори за учредяването на Международния фестивал на православната музика „ Св. Богородица -Достойно естъ” гр. Поморие.

БОГ ДА ГО ПРОСТИ !

ВЕЧНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА МУ!

Опелото ще се извърши на 5 май, 2017 година в храм „ Св. Рождество Богородично” гр.Поморие в 10 часа.

 

ОТ СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенска Митрополия | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев