СКРЪБНА ВЕСТ

Протоиерей  ИВАН  КОЛЕВ  ИВАНОВ
23.12.2020 / 09:56

Сливенска Митрополия с прискърбие известява на православното изпълнение в Сливенска епархия, че след кратко боледуване на 22 декември 2020 година се представи пред Господа

протоиерей ИВАН КОЛЕВ ИВАНОВ

енорийски свещеник при църквата „ Св. Николай Чудотворец“ в гр.Сливен

на 60 години

 

Протоиерей Иван Колев Иванов е роден на 31 декември 1959 година в гр. Сливен. Основно и средно образование е завършил в гр. Сливен, след което е работил като специалист по фина механика, като часовникар.В началото на 20 век, в продължение на няколко години, посещава църквата „Св. Николай“ в гр. Сливен и участва в богослужението като стажант певец на клира.Усвоил добре църковното пеене и православното богослужение у него назрява желанието да се посвети на светата православна Църква като свещеник.

Оценил неговата вяра и духовна ревност на 7 октомври 2005 година Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий ръкоположи Иван Колев Иванов в свещенически сан и след проведения клирически стаж го постави за енорийски свещеник в църквата „ Св. Николай Чудотворец“ , в която служи до последното си издихание. На 26 декември, 2014 година свещеник Иван Колев бе отличен с офикия „ Протоиерей“ за неговата пастирска дейност и проявено усърдие в енорийското служение.

Отец Иван бе ревностен свещенослужител и обичан от православните християни в гр. Сливен.

БОГ ДА ГО ПРОСТИ ! ВЕЧНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА МУ!

Опелото ще се извърши на 23 декември 2020 година в църквата „ Св. Димитър“ гр. Сливен в 12 часа.

 

СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ
 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенска Митрополия | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев