Скръбна вест

pixabay.com
21.03.2024 / 14:13

СКРЪБНА ВЕСТ

 

Сливенска Митрополия известява на клира и православните християни от Сливенска епархия, че на 20 март 2024 година след продължително боледуване

ПОЧИНА

ПРОТОИЕРЕЙ

МАРИЯН ТОДОРОВ ГАНЕВ

 

Енорийски свещеник при храм „Св. Илия“ в с. Чинтулово

на 53 години

 

Протоиерей Мариян Тодоров Ганев е роден на 13 юли 1970 година в гр.Сливен и израснал в с. Чинтулово. Завършил е Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, Богословски факултет.

Ръкоположен е за дякон на 17.10.2001 година, а за свещеник на 22.05.2002 година. В това му качество той е бил енорийски свещеник при църквите в с. Чинтулово, с. Гавриилово, с. Селиминово, с. Малко Чочовен, с. Голямо Чочовен и председател на църковните настоятелства в тези населени места.

Роден и израснал в православно християнско семейство протоиерей Мариян Ганев имаше голяма вяра в Бога и през целия си съзнателен живот бе отдаден в служение на Българската православна църква и в частност на Сливенска епархия. До последния си дъх на този свят носеше достойно тежкия кръст на своето свещеническо служение. В тези мрачни времена на безверие и липса на истинска любов, той беше светъл лъч в съзнанието не само на своите духовни чада, но и на всеки човек, който малко или много се е докоснал до неговия богат духовен свят. Ревностен пастир и пламенен проповедник на Божието слово, който завинаги ще остане в сърцата на мнозина. БОГ ДА УСПОКОИ ДУШАТА МУ В СВОЕТО НЕБЕСНО ЦАРСТВО ! ВЕЧНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА МУ!

Опелото ще се извърши на 22 март 2024 година в манастир „Св.Илия“ с.Чинтулово от 11 часа.

 

От Сливенска Митрополия

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенска Митрополия | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев